Info Info Info


Moro nääs!

Aikaa vierähti kuitenkin pari vuotta, ennen kuin saimme uuden pitkäsoittomme liikenteeseen. Paljon on tapahtunut parissa vuodessa, mutta aika kulkee siitä huolimatta nopeammin kuin koskaan, johtunee varmaan kirjoittajan henkilökohtaisesta "säätämisestä". On duunii, on tv-ohjelman tekoa ("paikat kuntoon" tv-tampere), oman talon rakentamista ja voi voi...

Pieni Suuri Maailma-älppäri on meille pitkän mietinnän ja duunin lopputulos, jossa mielestäni kulminoituu sana orkesteri (lue: bändi ;). Orkka kuulostaa livemäiseltä monissa biiseissä, vaikka joka ainut biisi on varmasti studio-työtä. Olemme soitellut kimpassa jo useamman vuoden ja tyylimme on vakiintunut tietynlaiseksi, käytän tyylistä käytettyä sanaa "vanhanliiton meininki", jonka voi kuuntelija visualisoida itse, joko livenä tai hankittuaan levymme. Levy on kaupoissa Epe's ja Swamp T:re syyskuun aikana, tuotetta voi myös tilata www.illu-alv.comista postiennakolla.

Levytys-session työryhmä oli paras mahdollinen . Äänittäjä/tuottaja/sovittaja Jani Viitasen kanssa keskustelimme monessa eri yhteydessä levynteon filosofiasta, monia eri versioita tuli julki, niitä kiitettiin, niitä kuopattiin ja lopulta valittiin parhaimmat. Esimerkiksi siitä, että kannattaako levyä ylipäätänsä tehdä. Tulimme kuitenkin siihen tulokseen , että kannattaa, koska sielu siinä ainakin puhdistuu, kun saa pukattua aatokset kiekolle.

Kansitaiteesta vastasi Laineen Timpa (Hanoi Rocks), joka on myös itse tutustunut muutamiin biiseihin 3-cowboyta aikana. Kannen idea ei ollut iisi nakki, sitä mietittiin moneen kertaan, kunnes Timpa sai aamukahvia juodessaan idean, jonka voi nyt nähdä kokonaisuudessa. Kosketinsoitintaitelijana oli Kemppisen Jani (Popeda), joka studioon tullessaan ei ollut kuullut biisin biisiä koko sessiosta. Kysyin "tarvitsetko nuotteja/sointuja", johon ammattimiehen vastaus oli tietty että"eiköhän ne sieltä löydy". Upeeta! Työskentely tälläisen ryhmän kanssa on suuri ilo ja kunnia ja uskon, että se heijastuu myös Pieni Suuri Maailma -levyn lopputuloksessa.

Nimikkokappale on ollut mulle haasteena jo yli 30-vuotta (olenpas minä vanha), tehdä se suomenkielellä ja nythän se on siinä. Traffic-orkesteri sen levytti joskus 60-luvulla John Barleycorn-nimisenä. Kappale on trad.arrangment eli "vapaasti käsiteltävissä". Sen säveltäjästä ei siis ole tietoa, mutta juuret johtaa jonnekin vanhaan Britanniaan, jossa oltiin lynkkaamassa John Barleycornia.

Toivottavasti viihdyt uuden levymme parissa, meillä oli ainakin kivaa sitä tehdessä. Piipahtele myös sivuillamme, koska kyllä meidän laiskojenkin olisi tarkoitus esittää näitä biisejä myös livenä syksymmällä ja ilmoitella täällä noista keikoistamme. Levystä tulee myös mainos tv-tampereeseen syyskuussa, joten poikkea silläkin kanavalla.

Peace&Love,

-Ilari-


Myynnissä levyn lisäksi myös Illu + ALV T-paitoja. Ja tilausohje täältä.

Nähdään keikoilla !