Pojat Historiikki

Bändi perustettiin v. 1989 aikomuksena soittaa The Boys, Ramones ym. samanhenkisten bändien covereita suomenkielellä. Ensimmäisessä kokoonpanossa soittivat Miika Söderholm (kitara, laulu) Jussi Santalahti (basso, laulu) ja Martti Henttunen (rummut, laulu). Tällöin bändi totteli vielä nimeä Ne Pojat. Pian Henttusen korvasi Manu Ojanen ja toiseen kitaraan tarttui Mikko Holmström. Samalla bändin nimi lyheni muotoon Pojat.

Homma oli vähitellen hanskassa ja omiakin biisejä alkoi syntyä. Suuri tapaus Pojille oli kun he pääsivät esiintymään Miettisen pyörittämälle Nixon-klubille Tavastialle. Suosio oli tyrmäävä, ja kansa oli haltioissaan. Silloin elettiin aikoja, jolloin punkpoppia soittavat bändit oli laskettavissa yhden käden sormilla (mm. Ne Luumäet, Luonteri Surf ja aloitteleva Klamydia).

Kesällä -90 Pojat pääsivät ensimmäisen lp:n teon kimppuun kustantajana Ayshire-levy-yhtiö. Tennari- ja nahkatakkikauppiaat riemastuivat. Uusi Ramones-buumi syntyi. Öykkärimäiset toimittajatkin tykkäsivät, koska nyt palattiin takaisin kunnon perusasiohin. Kritiikki toimittajien suunnalta oli lempeää, jollei suorastaan ylitsevuotavan ylistävää.

Vuonna 1991 Pojat ja Pokon Epe löivät kättä päälle ja sopivat, että "tehdään levyjä vaikka maailman tappiin, niin kauan kuin ei tule takkiin." Ensimmäinen Poko-sinkku oli nimeltään Pala maata hautausmaalta / Thaimaa / Herra postimies.

Seuraava sinkku totteli nimeä Pasi Virtanen / B5 ja nousi listaykköseksi tammikuussa -92. Helmikuussa julkaistiin toinen pitkäsoitto Irti. Levynjulkaisukekkereihin saapui itse Casino Steel, vanha Boys-yhtyeen jäsen. Samana syksynä julkastiin vielä Tyhmät joutuu maksamaan -ep, joka myytiin loppuun heti ja on tämänpäivän keräilyharvinaisuuksia. Jussi Santalahti hyppäsi pois basson varresta ja tilalle pestattiin Pasi Pakarinen.

Kevään korvalla -93 julkaistiin Mari-ep, joka ylsi listakolmoseksi. Iso kolmonen oli Poikien kolmas pitkäsoitto, joka sai taas lehdistöltä kehut.

Kevättalvella -94 julkaistiin Punk it -kokoelma, jossa esiintyivät monet laulajat Martti Syrjästä aina Pelle Miljoonaan. Meininki huipentui Tampereen Pakkahuoneella järjestettyyn isoon Punk it-konserttiin. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Samana syksynä Pojat tekivät Lemmikkihautuumaa -sinkun, joka soi mm. Radiomafiassa kiitettävästi.

Alkuvuoden 1995 bändi veti henkeä ja harrasti sivuprojekteja. Kesän loputtua rumpuihin vaihtui Make Virtanen ja Pojat alkoivat purkittaa uutta Pure-levyä, joka julkaistiin helmikuussa -96. Samana syksynä bändistä tuntui, että menneet on vedettävä nippuun ja on tehtävä kokoelmalevy. Pojat kävivät studiossa äänittämässä uusia ralleja kokoelman höysteeksi (Liian kova kuolemaan, Onni potkii, Mä haluun encoren).

Kahdeksan vuotta Pojat-historiaa on nyt yksissä kansissa valittujen palojen merkeissä "Parhaat biisit ja paras mahdollinen show" albumilla. Joidenkin mielestä joku tärkeä biisi on ehkä jäänyt pois, mutta biisilista on muodostettu kymmenien eri henkilöiden laatimien listojen perusteella. 21 eniten ääniä saanutta helmeä on päätynyt levylle asti. Kuten eräs Poikien tilastotieteilijäystävä on osuvasti tokaissut:
"Tilastot kehittyvät kaiken aikaa, yölläkin."

Loppuvuodesta ja alkukeväästä heiteltiin taas keikkaa ja päätettiin, että nyt voisi pitää taukoa.

Ja pidettiinkin...

Syksyllä 1997 Pojat päättivät lopettaa pitkähköksi venyneen hiljaiselonsa ja alkoivat taas harrastaa rokkänrollin soittoa yhdessä. Samalla Bändiin tuli uusi instrumentti/jäsen: kosketinsoittaja Marko Kantola.
Pariin ensimmäiseen kuukauteen ei soitettu kuin uusia biisejä ja samalla otettiin etäisyyttä vanhoihin maneereihin.

Vuodenvaihteen tienoilla päätti basisti Pasi Pakarinen siirtyä The Jackets -orkesterin täysipäiväiseksi kitaristiksi. Bassoon hyppäsi monissa liemissä keitetty Pantze Haapio.

Tällä kokoonpanolla heitettiin sitten ensimmäinen Pojat -keikka aikoihin. Uusia biisejä oli setissä useita ja keikasta jäi hyvä maku VARMASTI jokaiselle. Keväällä Pojat sitten heittelivät keikkoja siellä täällä, uusia biisejä tehtiin/esitettiin lisää ja näytti uhkaavasti taas siltä, että täällä eurohumpan luvatulla saarekkeella on sittenkin rokkänrollin ystäviä.

Uusi single Aina lauantai/Loma näki päivänvalon kesäkuun puolivälissä -98.

Loppuvuosi menikin sitten hiljakselleen keikkaillen ja uutta materiaalia työstäen.

Keväällä -99 oli sitten juhlan aika. Poikaorkesterille tuli kunniakkaat 10 vuotta täyteen ja sitä juhlistettiin aprillipäivänä 1.4.99 Tampereen Tulliklubilla. Tupa oli täynnä ja tunnelma katossa. Vierailevina tähtinä nähtiin upea Luonteri Surf ja loistokas Ne Luumäet, joista kumpikin orkesteri soitti parinkymmenen minuutin setin. Muuten, Luonterit yllättivät kaikki soittamalla huikean sikermän edesmenneen Ypö-viis -orkesterin lyhytkappaleita (Karhulan Poikii liven välispiikkeineen...). Itse juhlakalu esiintyi kaikissa historiansa aikaisissa kokoonpanoissa ja kyyditys huipentui kolmen biisin yhteisencoreen, jolloin kaikki takuulla ymmärsivät mitä "Onnellinen perhe" todella merkitsee...

Tämän jälkeen on aika kulunut mm. sivu-soitto-projekteissa, talonrakennuksessa, humalassa, töissä, mutta myös joitain keikkoja on silloin tällöin heitetty. Toivoa orkesterin livenä näkemisestä ei siis kannata heittää;)

Joo, perinteinen uudenvuoden veto tuli taas suoritettua 30.12.00 (hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että Pojat oli Tulliklubilla vuoden 2000 ensimmäinen ja myös viimeinen bändi :) Ja taashan perinteisesti oli helevetillisen kivaa, kiitos kaikille mukana olleille!

Keväällä 2001 on luvassa NeLuuPojatSurf-spektaakkeli, joka on näkyvissä ainakin 28.04.2001 Tavastialla Helsingissä ja kesällä Puustock-festivaalilla Juvalla.

Joey Ramone 1951-2001. RIP.

Hey Ho Let's Go! NLPS:n keikat on nyt sitten tällä erää ohi. Saakelin kivaa oli, siitä suuri kiitos ja kumarrus yleisölle ja muillekin asianosaisille! Puustock Rules!

Pojatkin ovat taas syksyn myötä aktivoitumassa: treeneissä ollaan taas käyty ja uutta materiaalia sorvattu. Ehkä tässä ehtii jossain välissä keikallekin...

Yeah, käytiinpäs tuossa 15.10.2001 tekemässä livenauha, josta muutama näyte on sivuillamme kuultavissa, saa lähettää kommenttia tännekin päin!

Jep! Joulupunkin Paluu 2001 tuli toteutettua Controlin avustuksella, kiitos heille ja tietenkin yleisölle, joka jaksoi taas hyppiä ja pomppia kiitettävästi, Cheers! Uutta materiaalia tuli veivattua melkoisesti, mutta kyllähän sitä vanhaakin oli mukavissa määrin mukana.

Teinimeininkiä, kevättä ja kesää! Jotkut sanovat, että jälkiviisaus on parasta viisautta, mutta mepäs olimme viisaita jo etukäteen (eli suostuimme Woimasoinnun Hannun houkutteluihin ;) Kyllä meillä kaikilla oli niin suut messingillä kun saimme pidellä kädessä omaa uunituoretta vinyyli-seiskatuumaista. Kuinkas moni voi tänä päivänä CD:n aikakaudella sen vielä kokea :) Cheers Hannu!

Joo. J-P Laition Joey Ramone-muistokirjan julkaisukeikan ylle tuli synkeä varjo, kun J-P:n "Ramones-tietotoimiston" kautta saimme tietää Dee Dee:n menehtyneen. Tilaisuus oli varmasti kaikille osallistujille, niin yleisölle kuin bändeillekin, lopuksi ikää muistoihin jäävä erilainen rokkikeikka. Mutta maailma pyörii ja musiikki soi. Niinkuin ennenkin. Keikalla kuultiin tuhti Rehtoreiden koulutuspaketti (kuten olettaa saattoikin...) ja sitten Poikain esityksen jälkeen lavalle astui Pojat & Heko Luumäki, vierailevana laulusolistina Blitzkrieg Bopilla oli J-P Laitio-Ramone. Ramones setti oli kokonaisuudessaan: Cretin Hop, Rockaway Beach, I Wanna Be Your Boyfriend, Sheena Is A Punk Rocker, Blitzkrieg Bop ja Joeyn sooloversiota mukaillut Wonderful World. Vilpitön kiitos ja kumarrus kaikille osallistujille. Niinkuin ennenkin.

Dee Dee Ramone 1952-2002. RIP.

Puustock 2002 on juhlittu ja rokkihan siellä taas soi ja hiki lensi. Kuten tarkimmat varmaan huomasivat oli Puustock-keikalla väliaikaisesti Mikon tilalle pestattuna kesäpoika Rehtori Heko, tuo surffaava luupoika :) No näkyihän siellä lavalla muitakin tuttuja... Kiitos Kiitos & Kumarrus taas kaikille, jotka olivat tekemässä keikasta ylenpalttisen kokemuksen!

Levyä pukkaa eli Pojat olivat studiossa 12.10.-20.10.2002 uutta pitkäsoittoa tekemässä. Äänitys tapahtui Savonlinnassa SundiCoop -studiossa ja äänihanikoissa roikkui Tuomo Valtonen, tuo pelimies mm. Luonteri Surfin ja Trio Niskalaukauksen taustalta. Samalla sulkeutuu ympyrä eli Pojat siirtyvät taas Ayshire Levyjen miellyttävään ja lämpöiseen huomaan :) Levyn julkaisu tapahtuu 2003 alkupuolella.
Levyä työstettiin nelimiehisenä eli Pojat kokoonpano levyllä on Miika, Marko, Pantze ja Make.

12.10. vihdottiin myös Puustockin jälkilöylyt esiintyjäkaartinaan Rehtorit ja Pojat. Kesäpoika Heko oli taas vierailemassa koko Pojat setin ajan, iso käsi Hekolle jälleen! Kiitokset myös yleisölle ja kaikille muillekin osallisille! Huhun mukaan joku bändin jäsenistä olisi tosiaan nukkunut keikan jälkeisen yön saunan lauteilla...

Surfpoika Rexin joululevy Pukki-EP näki päivänvalon muutama viikko ennen pukin saapumista. Joulu on kivaa ja ihmeellistä aikaa.

Joe Strummer 1952-2002. RIP.

Semifinaalin keikka 28.12.2002 oli loistava kokemus! Kiitos kaikille paikalla olleille, teimme siitä yhdessä varsinaisen hurmosiltaman :) Ja tulipahan historian siipien havinaakin mukaan, kun Pojat reväytti ilmoille ensimmäisen kerran legendaarista Ypö-Viis -orkesteria, nimittäin jos et ollut paikalla, jäi Sinulta kuulematta Kotka palaa eli Ypöjen versio The Clashin London's Burning -biisistä. Esittämisen syy löytyy edellisestä kappaleesta, taas on maailma yhtä punk-ukkoa köyhempi... M!kan lanseeraamaa oppilasvaihtoakin bändien välillä nähtiin seteissä taas kunnioitettavissa määrin ja käsittämättömän hieno Woimasointu-Hannun levyarvonta eli voi sinua ihmispoloa, joka missasit tämän kaiken...

Uusi levy "Palaa" + sen pre-single "Mä uskon meihin" ovat nyt sitten kumpainenkin ilmestyneet. Kyllä nyt elämä hymyilee.

Hey Ho Let's Go! Levynjulkistus tuli sitten täräytettyä erittäin hyvällä ja rapsakalla meiningillä... Ja sitä itteään tarjottiin kaikille varmasti koko rahan edestä kolmen asiaan vihkiytyneen rokkiorkesterin toimesta. Vilpitön kiitos taas kaikille tilaisuuteen osallistuneille, nämä ovat niitä juttuja, joita muistelee ilolla ja pitkään:)

Hyväntekeväisyysbileet 02.05.2003 Tavalla Hellsingissä olivat melkomoiset pippalot ja illan tuotto meni hyvään asiaan eli Suomen kehitysvammaisten Special Olympics-joukkueelle. Mukana olivat Ne Luumäet Allstars, Rehtorit, Häiriköt ja Pojat, sekä illan special vieraana Sykkivä Lyhty. Näistä kimppakarkeloista alkaa muodostua tapa ja tapahtuma, joka lämmittää pitkäääään. Kiitos taas kaikille mukana olleille!

Speedfinns sai vinyylimuotonsa eli Woimasointu julkaisi lätyn vihdoinkin. Ja ei kun Woimasoinnun sivuille tilaamaan ettei jää ilman!

Semifinaali tuli taas täristettyä ja kesälättykin tulee kohta, kunhan synnyttävät levynpuristus ym. tahot kerkiävät puristella. Be patient :) Tammerfest ja Puustockikin alkavat uhkaavasti lähestyä. Yeah!

Uusi kesä-EP "Santaa" on nyt vihdoinkin ostettavissa. Osta se heti ja tunne kesämeininki!

Laternassa tuli käytyä Tammerfest-saunomassa. Keikka oli erittäin hikinen, hieno ja rokkaava. Ärkkle! Kiitos kaikille! Upiata!

Puustock-festivaali tuli, meni ja täytti tänä vuonna odotukset paremmin kuin koskaan aiemmin. Keikka Puustock-klubilla oli vähintään yhtä hyvä kuin Tammerfestissä. Yleisöä ja yleistä saunaa (hehe) myöten. Perkile, olen sanaton. Kiitos kaikille. Taas. Ja Mannelle majoituksesta! Ja jääkaappikylmästä kaljasta:)

Perinteinen "Joulupunkin paluu" tuli veivattua loistavan Control-yhtyeen esilämmittelyllä höystettynä. Kyseinen keikka oli Maken viimeinen keikka Pojat-yhtyeen riveissä.

Uusi Pojat-rumpali on ex-Rehtorit ja Ne Luumäet (RIP) kolaaja eli Kaide.
Kaiden tulikaste suoritettiin Tampereella 30.01.04 ja paikkana oli Räpärällää. Kaikilla oli kivaa ja homma toimi kuin junan vessa, varmasti ja vauhdilla. Niinkuin ennenkin.


Takaisin etusivulle!