Pressipuhetta...

-Meillähän on kaks kitaraa, jotka on ihan saman kuuloisia. Mä kutsun sitä idioottikitaroinniksi. (Miika/Rumba 20/90)

-Meillä on kaksi kitaristia. Se olisi vähän tyhmää jos molemmat sahaisi koko ajan samaa. (Miika/Jungle 1/92)

-Joku punk tai grunge, sehän on yhdistelmä jotain pukeutumistyyliä ja tukan pituutta ja tuommosia tyhmännäköisiä partoja... (Miika/Soundi 9/93)

-Mitä? Mulla oli viiksetkin mutta mä ajoin ne pois kun olin ihan puutarhurin näköinen, puolustautuu pujopartainen Mikko. (Soundi 9/93)

-Biisimme eivät ole huuhaata. Niissä on aina joku juju, jonka pystyy kiteyttämään yhteen säkeistöön, Jussi toteaa. (Aamulehti 23.12.1990)

-Perustana on se, että tehdään hyvä biisi. Hyvän biisin määritelmänä on se, että se on tarpeeksi nopea ja siinä on hyvät sanat - ettei nolostuta. ...sen on oltava tarpeeksi lyhyt, ettei siihen kerkiä kyllästyä ja sitten aloitetaan seuraava biisi. (Miika/Soundi 1/91)

-K: Te siis tosiaan olette edelleen parikymppisiä poikia? V: Näkeehän sen kannen kuvistakin! (Miika/Soundi 1/91)

-Mä ajattelen parhaiten suihkussa. (Miika)

-Nokkelat huomatkoon. (Manu)

-Tällä uudella (Irti) on loppujen lopuksi aika vähän sellaisia biisejä, joista tulee eka älpee mieleen. Ensinnäkin ne ovat vähän pidempiä kuin ensimmäisellä ja niistä tulee sellainen vaikutelma, että ne ovat oikein oikeita, kunnon biisejä. (Jussi/Jungle 1/92)

-Samaa paskaa ne ovat kuin ennenkin... pääkriteerinä on se, että ne kuulostavat sujuvilta eivätkä nolostuta. (Miika/Jungle 1/92)

-Mari on bailailunsa bailannut ja nyt se on deekiksellä; sillä on kaksi ulospääsyä, joko se kuolee tai sitten se perustaa ohjelmatoimiston. (Miika/Jungle 1/92)

-Jos Mari kuolee, niin sitten me voidaan tehdä biisejä Marin tyttärestä. (Manu/Jungle 1/92)

-Tyttö esiintyy laulun päähenkilönä lähinnä siksi, että Marja-Leena on parempi ja myyvempi biisin nimi kuin esimerkiksi Tapio. (Miika/Soundi 3/96)

-Sen (Jani Viitanen) mielestä tuottaja on äijä , joka seisoo siellä studiossa ja sanoo, että nyt tehdään näin tai sitten heitetään koko bändi ulos studiosta ja haetaan uudet miehet tilalle! (Miika/Jungle 1/92)

-Me sovittiin kesällä, että mennään joulukuussa tekemään levy. Sanottiin että kaikki biisit on kyllä valmiina. Oikeasti vain yksi biisi oli valmis, joten siinä tuli vähän kiire. (Miika/Kymen Sanomat 4.3.1992)

-Mä vierastan kehittyä -termiä bändien yhteydessä. Yleensä kun bändi kehittyy, se tarkoittaa sitä, että siitä tulee tylsä. (Miika/Kymen Sanomat 4.3.1992)

-Kuvaavaa 80-luvulla tehdylle rokille on kai se, että ainoa bändi josta jaksoi innostua oli AC/DC, tokaisee Jussi. (Rumba 10/92)

-Naivin ja naivistisen tekstin välillä on hiuksenhieno ero. Simppelin tekstin tekeminen on tosi vaikeeta ja kolmen soinnun piisejä on maailmassa miljuuna, joten tarvitaan aika paljon, että sais aikaan jotain omaa, Manu sanoo. (Tamperelainen 9.4.1992)

-On se hölmöä sanoa, ettei rokki toimi suomeksi. Jos se joskus on ollut vaikeampaa, on vanhat gurut jo tehny sitä niin pitkään, ettei se enää ole vaikeeta. (Manu/Tamperelainen 9.4.1992)

-Tietyssä iässä ajatellaan, että rokin soittaminen on lapsellista ja typerää ajan haaskausta. (Mikko/Ylivieskan joku lehti joskus)

-Sitähän se onkin. (Miika/Ylivieskan joku lehti joskus)

-Tosimies ei puhu alapääjuttuja, eikä sillä ole tarvetta pullistella. Mikä hämmästyttävintä, me ei puhuta niitä juttuja edes keskenämme keikkareissuilla. Ehkä olemme jo nähneet maailmaa sen verran, ettei tarvitse puhua. Asian voi kertoa paljon viitteellisemmin. Selvähän se on, että ei beibiä pidetä pelkästään kädestä kiinni, Mikko toteaa. (Soundi 4/92)

-Nopeassa soittamisessa on jo absoluuttisesti oma riemunsa. Luumäet soittavat vielä nopeammin kuin me, ja jos en suorastaan mene hyppimään niiden keikalla, niin ainakin hakkaan jalalla tahtia. Tätä ilmiötä en koe Edu Kettusen keikalla.

-Pasi on meidän multi-instrumentalisti. Pyydettiin sitä tekemään koko meidän albumi yksin, mutta se ei suostunut. (Mikko/Rumba 17/93)

-Siellä kun oltiin (tekemässä Isoa Kolmosta), niin paikallisen kievarin omistaja lupasi tehdä pojille ihan mitä ruokaa vaan... Ja kun kävin pankissa nostamassa rahaa, niin pankkineiti hihitteli ja sanoi, että ei tarvitse näyttää henkilöllisyyspapereita... Että kyllä Kihniössä tiedetään, mitä Sundqvistin studiolla tapahtuu, Miika kertoo. (Rumba 17/93)

-Syksy -biisin mä esimerkiksi kirjoitin sillä lailla, että vaimo oli käymässä Siwassa ja biisi oli valmis ennen kuin meillä oli ruoka. (Miika/Rumba 17/93)

-Tämmösiä hämäräperäisiä vertauksia ei teksteissä esiinny. Asiat pyritään sanomaan niin, että normaalilla järjellä varustettu ihminen pystyy ymmärtämään mistä niissä on kysymys. (Pasi/Soundi 9/93)

-Siihen kohtaan mihin mollisoinnun pitäis tulla, että otetaan terssillä molli, niin me jätetään se yleensä soittamatta. Tällä konstilla saadaan enemmän punttiin vibaa. (Mikko/Soundi 9/93)

-Tässä tehdään viihdettä. Yleisöllä pitää olla hauskaa. Ei ole oikein, että ne maksaa 30 markkaa keikkalipusta, ja sitten ne saa paskaa niskaansa, sanoo Söderholm ja osoittaa sormella liian vakavia artisteja. (Helsingin Sanomat 9.9.1993)

-Bändijuttua ei voi rahalla ostaa, eikä sitä rahaa oliskaan. Se on vaan tehtävä, jos haluu kokemuksia elämästään. Keikallemeno, ei sitä saa millään. Joku kolmekymppinen pukuhemmo ei voi tietää siitä mitään. (Miika/Keski-Suomalainen 19.10.1993)

-Jos oot puuseppä ja hyvä siinä, ei kukaan tuu kysyyn sulta, kun oot kolkytviis, että milloin sä meinaat lopettaa nää hommat. (Mikko/Keski-Suomalainen 19.10.1993)

-Kun muusikot vanhenevat, niiden kappaleisiin alkaa tulla yhä enemmän mollisointuja ja ne laulavat ihmissuhdeongelmista katkeraan sävyyn. Me ennemmin pistetään pillit pussiin kuin annetaan periksi, vakuuttaa Söderholm. (Keski-Suomalainen 19.10.1993)

-Yhtyeen henkinen keski-ikä on siinä 22, heittää fyysisesti neljättäkymmenettä käyvä kaksikko. (Keski-Suomalainen 19.10.1993)

-Me ei käytetä vertauksia! (Miika/Keski-Suomalainen 19.10.1993)

-Minä lauloin kaikkiin biiseihin demolaulut (puhutaan Punk It levystä) ja esimerkiksi Pellen biiseissä imitoin häntä, Miika kertoo. Kaikilla oli helvetin hauskaa, me nauroimme niille imitaatioille ihan kippurassa. Mutta kun Pelle kävi laulamassa ne biisit ja tuli sitten naama hiessä studioon kuuntelemaan lopputulosta, ketään ei enää naurattanut. Pelle teki niin saatanan vakuuttavia esityksiä, että siitä oli huumori kaukana. (Soundi 3/94)

-Ei meillä tule ikävä vanhoja aikoja. Nytkin on hyvä aika ja Pojat-orkesterilla on hyvä meininki. Nyt on itseasiassa paljon parempi. Nyt ei ole enää esimerkiksi teini. (Mikko/Soundi 3/93)

-Me oltais haluttu levyttää Lontoon Skidit, mutta Honkavaaran Jyri ei suostunut laulamaan sitä. Se olisi laulanut ihan minkä tahansa muun Ratsian biisin, mutta me haluttiin tehdä just se. Siitä sitten väännettiin kättä, ja lopulta me unohdettiin koko homma. (Miika/Soundi 3/93)

-Idea oli alunperin mun (Punk It) ja varastettu Die Toten Hosenilta, joka teki saman jutun ulkomaisten solistien kanssa, tunnustaa Pojat-laulaja Miika. (Rumba 7/94)

-Hur vi hittade honom (Make)? Vi plockade den första bästa I publiken med tennistossor på fötterna, skrattar Mikko. (Hufvudstadsbladet 29.2.1996)

-Men jag kan inte spela. Utom rock förstås. (Make/Hbl 29.2.1996)

-Jos me ennen vedettiin pelkällä moottorisahalla, me käytetään nyt muitakin sahoja. (Miika/Ilta-Sanomat 26.2.1996)

-Meillä on tietty yleisö, joka tulee kattomaan meitä trendeistä piittaamatta. Kuuden vuoden uran aikana on tullut ja mennyt kaikenlaisia trendejä, joita kukaan ei muista enää vuoden päästä. Suurin osa bändeistäkin tulee ja menee. Me ollaan kynnetty jääräpäisesti omaa sarkaamme. (Miika/IS 26.2.1996)

-Jälkeenpäin on tullut mietittyä, että oliko se Punk It sittenkään ihan viisas juttu. Sitä oli kiva tehdä, mutta ihmiset yhdistivät meidän bändin siihen nostalgiaan ja meillä on kuitenkin oma, nykyhetkessä elävä juttumme, pohtii Miika. (Iltalehti 2.3.1996)

-Me järjestettiin hirveet koesoittosessiot ja valittiin herra C (Make Virtanen). (Mikko/Rumba 8.3.1996)

-Kun menee uimahalliin ja siellä joku kuseskelee altaaseen, niin se ei ole kivaa.

-Varsinkin jos se kuseskelee siitä reunalta, niin että sen näkee, Mikko tarkentaa.

-Niin, tai sieltä telineeltä. Se on kaikkein ikävintä, jos kymmenestä metristä kusee. (Rumba 8.3.1996)

-Tää on taatusti maailman ensimmäinen punkahtava levy (Pure), jossa soittaa hanurinsoiton maailmanmestari! (Miika/Rumba 8.3.1996)


Takaisin etusivulle!